16 Aralık 2012 Pazar

ELMALI KURABİYE

Abimin ve eşimin en sevdiği tarif var sırada..Elmalı turtaya alternatif bir lezzet!Afiyet olsun..





Malzemeler
  • 250 gr margarin(mümkünse tereyağı ama yoksasana hamurişi kullanıyorum ben)
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  •  aldığı kadar un
İÇ MALZEME
  • 3 adet elma
  • 1 su bardağı ceviz (Dövülmüş)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
ÜZERİNE
  • Pudra şekeri
  • 1 paket şekerli vanilin

YAPILIŞI 



Sırasıyla margarin.pudra şekeri,yoğurt ve sıvıyağ güzelce karıştırılır.Ardından kabartma tozu ile yavaş yavaş un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.Hamurumuzu yarım saat buzdolabında bekletirken,elmalarımızı soyup rendeleyelim,avucumuzun içinde bastırarak suyunu sıkalım ve bir tavaya alalım.Üzerine şekeride ilave edip pişirelim.Ateşten aldığımızda tarçın ve cevizimizi ekleyelim.Dolaptan çıkardığımız hamurumuzu 4 bezeye ayıralım.Bezemizi alıp çok hafif unlayarak tezgahta açalımve bir çay bardağı ile keselim.Ortalarına harcımızdan koyup D şeklinde kapatalım.Yağlı kağıt serili tepsiye dizip,175 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.Fırından çıkan kurabiyelerimizi pudra şekeri ve vanilin karışımına bulayıp sunalım..

NOT:Hem elmalı harcı hemde hamuru buzlukta streçe sarıp saklayabilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder