Tam bir kış çorbası!Ben hem cafede hemde evde sıkça yapıyorum bu çorbayı.Daha pratik olması için ben 10 15 adet butu kaynatıp suyunu ve etlerini didikleyerek birer pişirimlik olarak buzluğa atıyorum.Özellikle işten geldikten sonra bana zaman kazandırıyordu.Ayrıca pilav ve diğer çorbalarınızada lezzet katmak için kullanabilirsiniz hazır bulyonlar yerine..Herkese şimdiden afiyet olsun!
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 su bardağı şehriye
- 1 adet tavuk but
- 3 yemek kaşığı un
- 1/4 su bardağı sıvı yağ
- tuz,karabiber
- üzeri için tereyağı
- 6 su bardağı su
- 1 yumurta sarusı
- 1 limon
- süslemek için maydanoz
- 2 diş sarımsak
Yapılışı
Öncelikle tavuğu güzelce yııkayıp,6 su bardağı su ile haşlayalım.(Ben düdüklü tenecerede haşlamayı tercih ediyorum.) Ayrı bir tencereye 1/4 su bardağı sıvıyağı ve şehriyeleri koyup hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Üzerine tavuk suyumuzu,küp küp doğradığımız havuç ve patatesimizi,tuz,karabiber ekliyoruz.Bir kaseye yumurta sarısını ve limonu sıkarak çorba için terbiye yapıyoruz.Ayrı bir kasede 3 yemek kaşığı unu biraz su ile açıyoruz.(boza kıvamından biraz koyu)Un ve su karışımına çorbamızdan 1-2 kepçe koyarak açıyoruz topaklanmayı önlemek için ve çorbaya ekliyoruz.Hazırladığımız terbiyeyide aynı şekilde ekliyoruz.Hemen ardından didiklediğimiz tavuklarımızda ekliyoruz.Ocaktan aldığımız sıcak çorbamıza rendelenmiş iki diş sarımsağı ilave ediyoruz.Üzerine tereyağı kızdırıp koyarak ve maydanoz yapraklarıyla servis edebilirsiniz.Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder