Taban için
- 1 paket yulaflı bisküvi
- 60gr tereyağı
- 500 gr mascarpone peyniri(veya 200gr labne 300gr krem peynir)
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta(oda sıcaklığında)
- 1 portakal kabuğu rendesi
- yarım tüp vanilya esansı((marketlerin pasta malzemeleri bölümünde Dr.Oetker'in küçük tüpler halinde satılanına kolayca ulaşabilirsiniz)
Karamel sos için
- 1 su bardağı şeker
- 1 kutu krema(200ml)
- 2 kaşık tereyağı
Tavsiyeler
- Mutlaka kelepçeli kalıp kullanın.
- Mascarpone peyniri olmazsa olmaz değil benim fikrime göre ama yoğun kıvamlı olması gerekiyor kullanılan peynirin .Ben kendi tariflerimde mascarpone yerine 200 gr pınar labne ve 300 gr yörsan taze krema peynirini karıştırarak kullanıyorum.(eğer peynirlerin içinde hafif bir su birikintisi varsa onu süzdürün.)
- Malzemeler yukarıdada belirttiğim gibi oda sıcaklığında olmalı.
- Çok fazla mikserle karıştırıp havalandırmayın.
- Yumurtaları teker teker ilave edip karışıma yedirin.
- Kalıbınızı alüminyum folyo ile kaplayıp su dolu bir kaba oturtarak pişirin(benmari usulü)
- kalıba döktükten sonra kenarında tutup tezgaha bir kere yavaşça vurun.Hava kabarcıklarının gitmesi için.
- Pişirmeye gelince kek kalbının kenarından tutup,hafifçe salladığınızda ortası sallanıyor olmalı fırını kapattığınızda.Çok pişerse kek gibi katılaşır.Sulu gelmesin size soğuyana kadar sertleşecektir.
- En önemlisi fırını kapattıktan sonra mutlaka yarım saat kapağı kapalı fırında bekletin hiç açmadan.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına koyun ve 1 gün bekletin.
Yapılışı
Bisküvi ve tereyağını robota atıın.Karışımı kelepçeli kalıba yayın.bu tabanımızı oluşturuyor. peynirler şeker ve vanilyayı düşük hızda mikserle karıştırın.teker teker yumurtaları ilave edin.Portakal kabuğunu ekleyin.
Yukarıda anlattıklarımı dikkate alarak kaba koyup 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
Sos içinse şekeri tavada eritin tereyağını ilave edin.Tereyağı eriyince ocaktan alın ve kremayı ilave edin hızlı bir şekilde karıştırarak.en önemli noktası bu hızlı karıştırmak çünkü şekerler kristalleşebiliyor bazen.Bu durumda sosu süzüp sıvı kısmı biraz daha kaynatabilirsiniz kurtarmak için.Buzdolabında 3 haftaya kadar saklayabilirsiniz.Cheseecake soğuduktan sonra üzerine dökerek servis edebilirsniz.Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder