Malzemeler
- 1 küçük top karnıbahar
- 100 gr salam
- 6-7 adet sosis
- sucuk
- 400gr taze kaşar
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 4 diş sarımsak
- tuz,karabiber
- kekik
- 1 lt süt
- un
- tereyağı
- 1 adet havuç
Öncelikle karnıbaharlarımızı ayırarak bol tuzlu suda haşlayalım.Haşlanmak üzereyken küp küp doğradığımız havuçlarımızıda ilave edelim.Havuçlarda haşlanınca hepsini süzelim.Beşamel sosumuzu yapmak için bir tencere alalım.Tenceremize 6 kaşık kadar tereyağ koyalım(isterseniz sıvı yağda kullanabilirsiniz ama farklı ölçüde un kaldıracağını unutmayın)Eridiğinde 6 kaşık tepeleme un koyalım ve kokusu çıkana kadar kavuralım.Sütümüzü birden ilave edip hızlıca karıştıralım.Beşamel sosu biraz koyu tutmamız gerekiyor,normalde daha akışkan olmalı beşamel sos:)tuzumuzuda ilave edelim kaynayıp koyulaşınca hazırdır!Derin bir kapta beşamel sosumuzun yarısından biraz fazlasını ve karnıbaharlları,100gr kadar rendelenmiş kaşarı ve havuçları karıştıralım.Büyük dikdörtgen borcama yayalım.Üzerine kalan beşamel sosumuzu dökdükten sonra;küçük küçük doğradığımız biber,domates,salam,sosis ve sucuğu doğrayalım.Son olarak kalan kaşarı rendeleyip sarımsak ve kekikle karıştıralım ve üstünü güzelce kaplayalım.180 derecede kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun!!!
Hmm degisik bir okadarda guzel ve lezzetliye benzeyen bir tarif:) ellerinize saglik
YanıtlaSil