4 Ocak 2013 Cuma

KARNIBAHAR PİZZASI

Özellikle çocukların severek yiyeceğini düşünüyorum.Misafirlerim geldiğinde yapmıştım bu tarifi yine,herkes karnıbahar sevmediğini söyledi,on dakika sonra tabakta kırınıtıları bile kalmamıştı:)Şimdiden afiyet olsun..



Malzemeler
  • 1 küçük top karnıbahar
  • 100 gr salam
  • 6-7 adet sosis
  • sucuk
  • 400gr taze kaşar
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • tuz,karabiber
  • kekik
  • 1 lt süt
  • un
  • tereyağı
  • 1 adet havuç
Yapıılışı


Öncelikle karnıbaharlarımızı ayırarak bol tuzlu suda haşlayalım.Haşlanmak üzereyken küp küp doğradığımız havuçlarımızıda ilave edelim.Havuçlarda haşlanınca hepsini süzelim.Beşamel sosumuzu yapmak için bir tencere alalım.Tenceremize 6 kaşık kadar tereyağ koyalım(isterseniz sıvı yağda kullanabilirsiniz ama farklı ölçüde un kaldıracağını unutmayın)Eridiğinde 6 kaşık tepeleme un koyalım ve kokusu çıkana kadar kavuralım.Sütümüzü birden ilave edip hızlıca karıştıralım.Beşamel sosu biraz koyu tutmamız gerekiyor,normalde daha akışkan olmalı beşamel sos:)tuzumuzuda ilave edelim kaynayıp koyulaşınca hazırdır!Derin bir kapta beşamel sosumuzun yarısından biraz fazlasını ve karnıbaharlları,100gr kadar rendelenmiş kaşarı ve havuçları karıştıralım.Büyük dikdörtgen borcama yayalım.Üzerine kalan beşamel sosumuzu dökdükten sonra;küçük küçük doğradığımız biber,domates,salam,sosis ve sucuğu doğrayalım.Son olarak kalan kaşarı rendeleyip sarımsak ve kekikle karıştıralım ve üstünü güzelce kaplayalım.180 derecede kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun!!!

1 yorum:

  1. Hmm degisik bir okadarda guzel ve lezzetliye benzeyen bir tarif:) ellerinize saglik

    YanıtlaSil