12 Aralık 2012 Çarşamba

Cevizli Tarçınlı Minik Kurabiyeler

Özellikle kahve ve çayın yanında çok güzel gidiyor bu kurabiyeler.Ağızda dağılan hoş bir tadı var.Yine sıkça kullandığım bir tarif..Afiyet olsun!






 MALZEMELER
 

  • 250 gr. tereyağ
  • 4 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un 
ÜZERİ İÇİN
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 2,5 çorba kaşığı tarçın
  • vanilya 

 YAPILIŞI

 Fırın tepsisine tereyağı, pudra şekeri, cevizi (200 derece fırında arada karıştırarak ,10 dakika fırınlayıp, rondadan geçirin), vanilyayı, unu alın ve yoğurun. Hamuru 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizde yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Bir kasede tarçın,vanilya ve pudra şekerini karıştırın. Fırından çıkan kurabiyeler az ılınınca tarçınlı karışıma bulayıp, servis tabağına alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder