MALZEMELER
- 15 adet mantar(zarı soyulmuş ve küp küp doğranmış)
- 1 adet soğan(minik minik doğranmış)
- 3 adet havuç(küp küp doğranmış)
- 2 bardak süt
- 3 bardak tavuk suyu
- 4 yemek kaşığı un
- tuz,karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- yarım demet dereotu(ince kıyılmış)
YAPILIŞI
Önce soğanları sonra mantar ve havuçları sıvıyağı koyduğumuz tavada kavuruyoruz.Ayrı bir tencerede tereyağını eritip unu ilave ederek,unun kokusu çıkıncaya kadar kavuruyoruz.Beşamel sos hazırlar gibi sütümüzü birden ilave edip hızlıca karıştırıyoruz.Ardından tavuk suyumuzu ilave ediyoruz.Kavrulan soğan,mantar ve havuçlarımızıda çorbamıza ekliyoruz.Tuz ve karabiber koymayıda unutmuyoruz:)Bütün malzemelerimizi birleştirdiğimiz çorbamızı son olarakta kıyılmış dereotumuzu ekleyerek bitiriyoruz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder