14 Aralık 2012 Cuma

PRATİK BABANE BÖREĞİ


Benim canım babanecim yapardı bu böreği sabahları.Hem çok pratik hemde çok lezzetli.Yalancı su böreği de diyebiliriz hatta.Birde içine trabzon peyniri ve halis trabzon yağı girerse mmm harika!


















MALZEMELER
  • 5 YUFKA
  • PEYNİR(MİKTARI VE CİNSİNİ KENDİ ARZUNUZA GÖRE BELİRLEYEBİLİRSİNİZ.BEN TAM YAĞLI BEYAZ PEYNİR VE KAŞARI KARIŞTIRARAK KULLANDIM)
  • 3 YUMURTA(BİRİNİN SARISI ÜSTÜNE)
  • 5 KAŞIK YOĞURT
  • 1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
  • 2 KAŞIK TEREYAĞ
  • 1/2 ÇAY BARDAĞI SU
  •  ARZUYA GÖRE MAYDANOZ


YAPILIŞI 
Önce böreğimizin sosunu hazırlayalım.2 yumurta ve 1 yumurta beyazını yoğurt.sıvıyağ ve suyu güzelce çırpıyoruz.Tepsimize 1 yufkayı bütün olarak seriyoruz(en son böreğin üstüne kapanması için kenarlarından pay bırakalım).Üzerine bir kepçe sostan döküp,güzelce dağıtalım.Ortadan 2'ye böldüğümüz yufkamızı açarak ve hafifçe büzüştürerek tepsiye yerleştirelim.Aynı işlemi 3 yufka bitene kadar uygulayıp peynirimizi koyalım.Kalan yufkalarıda aynı şekilde dizelim ve en son en alttaki yufkayı bohça gibi kapatalım.Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder